torstai 14. maaliskuuta 2013

Rentoa meininkiä

Lomapäivä ja rentoa menoa. Kissat loikoilee rentoina ja mahat täynnä ja taustalla soi Edith Piafin La vie en rose. Jos ei itsellä olisi erään tapahtuman järkkäilyt täydessä vauhdissa, voisi itsekin vetästä rennoksi sohvalle ja ottaa Tahvosta ja Eemelistä mallia. Mahat täyttyivät muuten uudella tuttavuudella eli Mjau lihapaloja hyytelössä (sis. ahventa). En tiedä oliko ahven ratkaiseva tekijä, mutta Eemelikin intoutui oikein kunnolla syömään. Se on muuten pysytellyt enemmänkin kuivaraksujen parissa ja jättänyt kosteat ruuat Tahvolle.



Lomaan kuuluu tietty siivous ja pyykkäys. Pyykinpesuun olen saanut kovasti apua molemmilta pojilta. Eemelin tehtäviin on kuulunut mm. pesukoneen tarkistaminen siltä varalta, että sinne olisi vielä joku sukka tms. jäänyt. Tahvo sen sijaan on keskittynyt asettamaan itsensä kuivuneiden pyykkien päälle niiden odottaessa silitystä. Olisihan se kauheata, jos joku vaate pääsisi katoamaan pinosta.



Muutama päivä sitten sattui erikoinen tilanne. Ihmettelin illalla jostain kuuluvaa kopinaa. Ensimmäinen ajatus oli tietysti se, että pojat puuhastrelee jotain omiaan, mutta koputtelu tuntui pidemmän päälle tulevan ihan jostain muualta kuin sieltä missä Eemeli ja Tahvo olivat. Kävi milmi, että koputus tuli keittiön ikkunasta. Naapuri oli lukinnut itsensä koiran kanssa ulos. Naapuri oli ilmeisesti ikkunasta nähnyt Tahvon tai Eemelin, sillä kiitokseksi pelastuksesta ilmestyi postiluukusta seuraavana päivänä kirjekuori, jossa oli virkattu leluhiiri. Ensireaktio pojilta oli lähinnä välinpitämätön, mutta myöhemmin yöllä yllätin Eemelin loikkimasta hiiren perässä. Se oli aivan into piukeena hiiren perässä. Ihmeen kovan vastuksen tuo eloton hiiri antoi. Eemeli nappasi sen suuhunsa ja kantoi ympäriinsä ylpeänä saalistaan, mutta jollain kumman ilveellä saalis pääsi hyppäämään pois suusta ja jahti alkoi alusta. Tämä on siinä mielessä uutta ja erikoista, että Eemeli on yleensä veljeksistä se hillitympi ja tyytyy vain hiukan läppäämään tasullaan lelua, jos sitä sen nenän edessä heiluttaa, kun taas Tahvo on yhtenään milloin minkäkinlaisen lelun perässä.

Kerran töihin lähtöä tehdessä ilmestyi syliin tällainen. Yritä siinä nyt sitten mennä töihin.











1 kommentti: