torstai 18. huhtikuuta 2013

Kissain maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...


Nyt kun yhteiseloa Tahvon ja Eemelin kanssa on takana kolmisen kuukautta (Ei muuten uskoisi, että vasta niin vähän. Tuntuu kuin ne olis aina asuneet luonani), on aika listata poikien omituisimmat tavat.

1. Tahvo ja muovipussit. Jos keittiön pöydälle jää leipäpussi tai esim. kauppakassi on vielä purkamatta keittiön lattialla, ilmaantuu Tahvo usein paikalle ja alkaa nuoleskella muovipussia. Olen kuullut samasta käyttäytymisestä jollain muullakin kissalla. Pussista tuskin kauheasti mitään haitallista irtoaa, mutta pyrin laittamaan pussit Tahvolta piiloon.

2. Eemeli ja suihku. Kun menen suihkuun tulee Eemeli lähes aina istuskelemaan vessanpöntön kannelle. Kun sammutan suihkun ja alan kuivaamaan itseäni, hyppää Eemeli märälle lattialle ja alkaa lipittää vettä lattialta (vaikka sillä on siis raikasta vettä keittiössä koko ajan saatavilla). Joskus, mm. tänään, se myös kellahtaa kyljelleen lattiakaivon päälle ja kiehnää itseään siinä (SIIS MÄRÄLLÄ LATTIALLA?!?).

3. Tahvo & Eemeli ja porkkanapussi. Ostan silloin tällöin naposteltavaksi valmiiksi kuorittuja pikkuporkkanoita. Muutamaan kertaan olen heittänyt pussin sängyn päälle aikeissa mennä löhöilemään ja katsomaan telkkaria porkkanoita napostellen. Eipä aikaakaan, kun pojat ovat hypänneet sängylle ja kieriskelevät aivan ekstaasissa porkkanapussin päällä, melkein kuin se sisältäisi kissanminttua. Millään muilla tuotteilla näin ei ole käynyt.

4. Tahvo ja ruokakuppi. Kun laitan pojille kosteaa ruokaa, laitan sen usein kaksiosaiseen kuppiin, josta molemmat saavat syötyä. Tahvo on aina ensimmäisenä kupilla ja aloittaa syömään. Kun Eemeli tulee paikalle ja on aloittamassa ruokailua, tunkee Tahvo päänsä kupin toiseen osaan ja alkaa syödä siitä. Tahvo-hyvä, SE ON SAMAA RUOKAA KUIN SIINÄ TOISESSA KUPISSA!

5. Tahvo ja veljen peseminen. Tahvo on ajoittain kovin innokas pesemään veljeään, Eemeli ei niin innokas, mutta joskus sekin tekee vastapalveluksen. Tässä ei ehkä mitään ihmeellistä, mutta…Mikä ihme saa kissan havahtumaan keskellä yötä täydestä unesta ja aloittamaan veljen turkin pesemisen? En tajua.

Tässä muutamia omituisuuksia. Varmasti muita tulee vielä ilmi vuosien varrella.

.

1 kommentti:

  1. Kiva lukea Eemelin ja Tahvon kuulumisia. Kiitos, että kirjoittelet ja julkaiset heistä hellyttävää kuvia :)

    VastaaPoista